A munkavédelem elméletben és gyakorlatban

Védőeszköz Centrum

Védőeszköz Centrum

NAPO oktatóvideók

2015. január 12. - Védőeszköz Centrum

NAPO

Napo nem más, mint az európai munkavédelmi szervezet rajzfilmsorozatának főhőse. A különféle ipari területeken, vicces formában próbálja a nézőnek bemutatni a helytelen munkavégzési típusokat, az egészségkárosító feltételeket és természetesen ezek kivédési módjait egyaránt. 1998-ban jelent meg első ízben a vásznon, 2003 óta pedig az európai országok java részében töretlen népszerűséggel terjed.

Napjainkra a NAPO oktatási kisfilmek megcélozták a közoktatási intézmények 7-11 éves tanulóit is, hogy megtanítsák nekik a biztonság és az egészségvédelem fontosságát. Az Európai Munkavédelmi Ügynökség feladatául tűzte ki a szórakoztató, audio-vizuális tartalmakra épülő kisfilmekkel való képzést az erre az előadásmódra fogékony korosztálynál. A 7-9 és 9-11 éves korcsoportokban eltérő tartalmú csomagokkal operálnak (pl. a figyelmeztető jelzések jelentése, a testet fenyegető kockázatok típusai, vagy éppen a veszélyazonosítás és megelőzés), részletes leírást biztosítanak a tanároknak az óra menetébe való hatékony implementálás végett. A csomagok tartalmazzák a tananyagba foglaláshoz szükséges segítséget és a letölthető segédanyagokkal is igyekeznek biztosítani a minél gördülékenyebb előadás megtartását.

A leckék elérhetősége: https://www.napofilm.net/hu/napo-for-teachers

Segédanyagok: https://www.napofilm.net/hu/napo-for-teachers/resources/ 


A bejegyzés trackback címe:

https://vedoeszkozcentrum.blog.hu/api/trackback/id/tr537063685

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása