A munkavédelem elméletben és gyakorlatban

Védőeszköz Centrum

Védőeszköz Centrum

Munkavállalás Ausztriában - Az építőipar

2015. január 20. - Védőeszköz Centrum

Azon olvasóink figyelmébe ajánljuk következő bejegyzésünket, akik munkavállalási, vállalkozási jelleggel az osztrák építőipar területén terveznek elhelyezkedni.

 

Ausztriában a Szociális és Munkaügyi Minisztérium a honlapján időközönként (https://www.arbeitsinspektion.gv.at) jelentet meg olyan dokumentumokat, melyek elsődlegesen a más tagállamokból érkezők számára íródnak, az őáltaluk értett nyelven. Ezek egyike az építőipari koordinációról és a leesés elleni védelemről szóló, 'Biztonságos munka az építkezésen' című összeállítás.

Ennek elérhetősége: itt

Az osztrák példához hasonlóan, az Európai Munkahelyi Biztonsági és Egészségvédelmi Ügynökség, a tagállamokkal együttműködve 2007-ben kockázatbecslési segédletet állított össze a munkáltatók számára. Közérthetően tartalmazza az EU által elfogadott kockázatértékelési módszertant.

A segédanyag letölthető: innen

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://vedoeszkozcentrum.blog.hu/api/trackback/id/tr37092061

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása